Gratis doen / zien Dubai

Gratis bezienswaardigheden & activiteiten Dubai

In Dubai is er veel te zien en te beleven. Een leuke gezinsvakantie hoeft niet veel te kosten. De taxi en metro zijn veel goedkoper dan in Nederland. Met de metro kan je op een goedkope manier veel zien van Dubai. Als je Dubai bezoekt moet je bepaalde bezienswaardigheden / attracties zeker gezien / gedaan hebben.

Gratis strandbezoek Dubai (stranddag Dubai)

Dubai heeft een groot aantal prachtig, relaxte stranden. De meeste strand zijn openbaar en gratis. De faciliteiten bij het strand zijn prima. Overal zijn er gratis omkleedruimtes, toiletten, douches, watersport mogelijkheden, speeltuintjes. Bij het strand kunt u kiezen uit een ruim aanbod van restaurants of foodtrucks bij Kite beach. Zelf hebben wij drie verschillende stranden bezocht die alle drie de moeite waard zijn om te bezoeken.

JBR beach (strand Dubai)

Dit strand ligt in de buurt van Dubai Marina en is omringd door hotels, restaurants en hoge gebouwen.

JBR beach, Dubai
JBR beach, Dubai
JBR beach, Dubai

Kite beach Dubai (strand Dubai)

Kite beach, Dubai
Kite beach, Dubai
Kite beach, Dubai

La Mer (strand Dubai)

Een gezellig uitgaansgebied met twee mooie stranden, winkels, restaurants 130+), een waterpark: Laguna waterpark, bioscoop, speeltuinen, gratis wifi en nog veel meer

La mer beach, Dubai
La mer beach, Dubai
La Mer, Dubai

Klik HIER voor meer foto’s en informatie over deze drie mooie stranden in Dubai!

Tips & regels strand Dubai

Als je naar het strand gaat mag je mobiele telefoon meenemen. Je mag zeker foto’s maken maar houd er rekening mee dat andere badgasten niet zichtbaar op jouw foto’s staan. Neem geen fototoestel mee naar het strand. Dat is verboden. Het is een beetje dubbel maar eigen ervaring kan ik je zeggen dat security dan meteen naar je toe komt om je te waarschuwen. Bij het strand heb je een aantal ‘beach rules’. Bekijk deze even!

Burj Khalifa, Dubai

Burj khalifa, Dubai
Burj Khalifa, Dubai
Burj Khalifa, Dubai

Naast de Dubai Mall staat de hoogste toren van de wereld. De Burj Khalifa van maar liefs 828 meter hoog. Het gebouw heeft meer dan 24.000 ramen met een glasoppervlakte van meer dan 120.000 km2. Voor iedereen een makkelijk herkenningspunt. Deze toren moet je van dichtbij gezien hebben. Ga je met de metro stap dan uit bij halte: Burj Khalifa/ Dubai Mall Metro Station. Het is vanaf de halte nog wel 10 minuten lopen.

Dubai Fountain

Aan de voet van de Burj Khalifa en naast de Dubai Mall ligt een prachtig muzikale fontein. Je kan gratis genieten van een spectaculaire muziek, licht en water show. Een enorme fontein van wel 275 meter breed spuit het water wel 140 meter de lucht in en wordt verlicht door meer dan 6000 duizend lampen. Overdag zijn er twee voorstellingen: De eerste show begint om 13.00 uur en de tweede begint om 13.30 uur. ’s Avonds zijn er voorstellingen van 18.00 tot 23.00 uur.

The Palm Fountain (nieuw in Dubai)

Nieuwe gratis excursie in Dubai: Bezoek de The Palm Fountain in Dubai Deze fontein is door het Guinness World Records uitgeroepen tot de grootste fontein ter wereld. De fontein beslaat een oppervlakte van 1.335 vierkante meter en spuit water 105 meter de lucht in. Ruim drieduizend led lampjes in meerdere kleuren verlichten de lucht boven de Perzische Golf.

Shoppen & shoppingmalls Dubai

Dubai heeft een groot aantal grote overdekte, luxe winkelcentra die je zeker gezien moet hebben. Buiten de sale is kleding niet goedkoper dan in Nederland. Sommige kledingmerken zijn zelfs een stuk duurder. Ook verschillen de prijzen nog per mall.

Dubai Mall (gelegen in het hart van Downtown Dubai)

Dubai mall
Dubai mall
Dubai mall

In Downtown Dubai ligt naast de grootste toren van de wereld het grootste winkelcentrum ter wereld. De Dubai Mall. Zij heeft 1300 winkels en meer dan 200 restaurants. Elk jaar bezoeken meer dan 80 miljoen bezoekers dit grote warenhuis. Als je in Dubai bent moet je dit zeker gezien hebben. Naast de vele winkels zijn er ook diverse attracties.

Bekijk gratis in Dubai de volgende mooie objecten

• Dubai zeeaquarium
• Waterval
• Dinosaurusskelet

Het dinosaurusskelet is maar liefst 7,6 meter hoog. Het skelet is opgegraven in de Dana Quarry in Wyoming (Verenigde Staten)

Klik HIER voor meer informatie

Mall of the Emirates

Wil je in Dubai toch even sneeuw zien terwijl buiten de mussen van het dak vallen? Breng dan een bezoek aan de Mall of the Emirates. Dit warenhuis met meer dan 600 winkels en 90 internationale restaurants en cafés heeft de grootste indoor skihal ter wereld.

Klik HIER voor meer informatie

Al Mamzar Beach Park (Openbaar park)

Net boven de wijk Deira ligt een leuk familie stadspark: Al Mamzar Beach Park. Een gezellig park waar ook de plaatselijke bevolking naartoe gaat om te zwemen, relaxen en te BBQ-en. Het park heeft zelfs een buiten zwembad. Toegang 10 AED volwassenen en 5 AED voor kinderen. Er zijn genoeg faciliteiten beschikbaar. Toiletten, omkleedruimtes, restaurantjes.

Klik HIER voor meer informatie

City Walk, Dubai

City Walk, Dubai
City Walk, Dubai
City Walk, Dubai
City Walk, Dubai
City Walk, Dubai
City Walk, Dubai

De Dubai City Walk is een groot winkelgebied / uitgaansgebied niet ver van de Burj Khalifa met een groot aantal winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden, attracties en nog veel meer.

Gratis musea in Dubai

Kamelen museum (Camel Museum)
Adres: Al Shandagha Historical District, Dubai

Munten museum (Coins Museum)
Adres: Dubai Heritage Village, Bur Dubai – Dubai

Klik HIER voor informatie

Koffie museum (Coffee Museum)
Adres: Villa 44, Al Fahidi Historical Neighborhood, Bastakiya – Dubai

Klik HIER voor informatie

Bezoek de Spice souk Dubai (Markt met specerijen)

Spice souk Dubai
Spice souk Dubai
Spice souk Dubai

Gold Souk Dubai (Goudmarkt)

Gold souk Dubai
Gold souk Dubai
Gold souk Dubai

MARKTEN DUBAI

Waterfront Market (traditional fish market in Deira)
Outdoor Ripe Market Openingstijden Sat 9am-7pm; Sun 10am-7pm. Academy Park, Umm Suqeim
Arte The Makers’ Market
Dubai Flea Market
The Covent Garden Market

Ras Al Khor Wildlife Sanctuary (Natuurreservaat in Dubai)

Wil je even aan de drukte van de stad ontsnappen en de natuur in? Bezoek dan het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary. Dit is een waterrijk natuurreservaat vlakbij Dubai. In dit prachtige natuurgebied leven 20.00 vogels. Ontdek zelf de 60 verschillende soorten watervogels in het park Daarnaast leven er nog een aantal andere dieren in het park zoals kleine zoogdieren, vissen en schaaldieren. Het is trouwens de enige plaats nabij Dubai waar je flamingo’s kan spotten. Klik HIER voor informatie

Gurunanak Darbar Sikh tempel & IBN Mattuta Mall

Adres: 3806 Sheikh Zayed Rd, Dubai

Bijna gratis / hele goedkope excursies / activiteiten in Dubai

Boottochtje met Abra (1 /2 Dirham) (Bij de Dubai Creek)

Overtocht met Abra over Dubai Creek
Overtocht met Abra over Dubai Creek
Overtocht met Abra over Dubai Creek

Jumeirah moskee in de buurt van La Mer beach

Klik HIER voor informatie

Dubai museum (Dit museum is gevestigd in het Al Fahidi fort)

Openbare parken in Dubai (Bijna gratis)

Wil je even de drukte ontvluchten? Ga dan naar één of meerdere parken in Dubai. Lekker BBQ-en of picknicken!

Zabeel park, Dubai (Entree: 5 AED per persoon)

Klik HIER voor informatie over Zabeel park

Creek park, Dubai (Entree: 5 AED per persoon)

In dit park ligt een leuk kindermuseum: Children’s City (Entree kinderen tot 12 jaar is 10 Dirham / Volwassene 15 Dirham)

Klik HIER voor informatie over Creek Park

Safa park, Dubai (Entree: 3 AED per persoon)

Klik HIER voor informatie over Safa park

Voordelige excursies in Dubai online boeken