Toeristeninformatie Dubai

Handige toeristeninformatie Dubai

Ga je binnenkort naar Dubai of overweeg je vakantie te gaan vieren in Dubai? Hieronder praktisch / handige / nuttige informatie voor een super ☀️ Dubai vakantie

Voordelige vakantiebestemming voor het hele gezin (Zon, zee, strand & Dubai is zoveel meer!)

DON’T DREAM, DO IT: DUBAI

Veel mensen denken nog steeds dat Dubai heel duur is. Niets is minder waar. Dubai kan een dure vakantiebestemming zijn maar dat hoeft niet. Dubai wordt steeds goedkoper. De afgelopen jaren zijn er veel hotels bijgekomen en is de concurrentie flink toegenomen. Elke vakantie accommodatie wil graag zijn gasten tevreden stellen en zorgen dat ze weer terugkomen. Het serviceniveau ligt in Dubai veel hoger dan in Europa. Dat zal je wel merken als je daar bent! Je krijgt meer vakantie / sterren voor minder!

kamelenrit woestijn Dubai
Burj Al Arab hotel, Dubai
Burj Khalifa, Dubai

Dubai in het kort (feiten & cijfers)

Dubai: stad en hoofdstad in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) (één van de zeven Emiraten)
Ligging Dubai: in het oostelijke deel van het Arabische schiereiland aan de kust van de Perzische Golf
Taal Dubai: Arabisch en Engels

Dubai is de rijkste en moderne stad ter wereld. In Dubai wonen maar liefs 52 duizend miljonairs.

Inwoner: Emirati
Bestuur Dubai: familie Al Maktoum
Huidige bestuurder Dubai: Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoum, huidige Emir Dubai en huidige minister-president en vicepresident van de Verenigde Arabische Emiraten
Bestuursvorm Dubai: het emiraat is een constitutionele monarchie.
Vliegtijd naar Dubai vanuit Nederland: 6.5 uur vanuit Nederland (5000 km)
Inwoners Dubai: 3,3 miljoen (15% van de bevolking van Dubai is Emerati / 85% komt uit het buitenland)
Oppervlakte Dubai: 4.114 km²
Valuta Dubai: Ver. Arabische Emiraten Dirham (AED)
Dubai heeft een van de laagste misdaadcijfers ter wereld (Crime Index Dubai: 16.61 (Amsterdam: 32.67)

Safety index Dubai: 84.55 (Nederland: 72.85)

Religie Dubai: Islam (76%), Hindoeïsme (15%), Christendom (9%)

Volkslied: Tahiat Alalam

Motto VAE: Allāh, thumma al-Watan, thumma ar-Ra’īs (God, dan het vaderland, dan de president)

Dubai de vierde meest bezochte stad ter wereld op basis van het aantal internationale bezoekers
Dubai heeft meer dan 70 winkelcentra en de grootste shopping mall ter wereld
Dubai bestaat voor het grootste deel uit zandwoestijn
Lievelingsdieren Dubai: kamelen en valken
De zon schijnt ongeveer 360 dagen per jaar

Dubai is de op een na grootste de van de zeven emiraten en is ongeveer net zo groot als Mallorca of nog beter: Noord Brabant
Tijdsverschil Nederland – Dubai: tijdens onze zomertijd is het in Dubai 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Dubai 3 uur later

Zonkracht Dubai (Dubai UV index)

In Dubai kan je heel snel verbranden bij een hoge zonkracht. Binnen 20 minuten kan het gedaan zijn. Zeker als je in Nederland nog weinig zon hebt gezien. De maximale zonkracht op de UV index is 12. KLIK HIER voor jouw perfecte zonnebrand / zonbescherming in Dubai + voordelige vakantieproducten

Zonkracht in Dubai

Januari UV index 6-8
Februari UV-index 8 tot 10
Maart UV-index 8 tot 10
April t/m september UV-index van 11 / 12
Oktober UV-index 8 tot 10
November UV index 6-8
December UV index 6-8

goedkope vakantie Dubai

Goedkoop Dubai met kinderen & voordelige familievakantie Dubai

Waarom is Dubai de ideale familie / gezinsvakantiebestemming?

 • Dubai heeft fantastische voordelige kindvriendelijke  / gezinsvriendelijke (ALL inclusive) hotels, resorts & aparthotels & appartementen
 • Groot aanbod geweldige attracties (binnen en buiten, themaparken: Motiongate Dubai, Legoland Dubai, Bollywood Parks Dubai, IMG Worlds of Adventure
 • Uitgebreide strand- en watersportactiviteiten voor het hele gezin
 • Een warm klimaat & mooie stranden, opvallende gebouwen, gezellige markten, cultuur maken Dubai een uitstekende plek voor een gezinsvakantie
 • Dubai (VAE) is schoon & één van de veiligste landen ter wereld
 • Vakantie accommodaties in Dubai zijn zeer kindvriendelijke, klant en servicegericht. Je krijgt in Dubai
 • Dubai heeft een groot aanbod van restaurants. (diverse soorten keukens & fastfood ketens)
 • Veel restaurants houden rekening met kinderen en hebben speciale kindermenu’s, kinderstoelen, speciaal kindergedeelte in het restaurant, kinderbuffet
 • Veel hotels en resort in Dubai hebben speciale faciliteiten voor kinderen en tieners: bijvoorbeeld speciale kinderclubs, babysitservice, kinderzwembaden met glijbanen, kindvriendelijke menu’s, chillroom, kinderzwembad, klimwand, waterpark, speeltuin, gameroom, kinderbioscoop, speciale sportfaciliteiten voor kinderen, kooklessen, schilderen, speciale kindervoorstellingen, watersporten, paardrijden, minigolf, etc.

 Kortom, Dubai is gewoon de perfecte plek voor een heerlijke gezinsvakantie

Geschiedenis Dubai in het kort

De geschiedenis van Dubai gaat terug tot ongeveer 3000 voor Christus, toen het gebied werd bewoond door vissers en nomadische stammen. De stad kreeg echter pas echt bekendheid als een handelscentrum in de 19e eeuw, toen het een belangrijke haven werd voor de handel in parels.

In de vroege 20e eeuw begon de economie van Dubai echter te dalen, vanwege de opkomst van de Japanse parelindustrie en de Grote Depressie. Het was pas na de ontdekking van olie in de jaren 1960 dat de stad een echte transformatie begon te ondergaan.

Met de olie-inkomsten begon Dubai met grote infrastructuurprojecten en investeringen in verschillende sectoren, zoals handel, toerisme en vastgoed. De stad groeide snel en trok steeds meer expats aan van over de hele wereld.

In de afgelopen decennia heeft Dubai zich ontwikkeld tot een mondiale stad en een belangrijke internationale zakelijke hub. Het is bekend om zijn iconische wolkenkrabbers, luxe hotels, winkelcentra, kunstmatige eilanden en andere spectaculaire bouwprojecten.

Dubai heeft ook geprobeerd om zijn afhankelijkheid van olie te diversifiëren door zich te richten op sectoren zoals financiële dienstverlening, technologie en toerisme. De stad organiseert ook verschillende internationale evenementen en tentoonstellingen, zoals de Dubai Expo 2020.

Tegenwoordig is Dubai een toonaangevende bestemming voor zakelijke en recreatieve reizigers, met een bruisend nachtleven, luxe winkels en een kosmopolitische sfeer. Het blijft zichzelf heruitvinden en nieuwe projecten ontwikkelen om zijn positie als een wereldstad te behouden.

Dubai Marina by night
Woestijnsafari met buggy in Dubai
Burj Khalifa, Dubai

Sheikh Zayed Road

Sheikh Zayed Road is een belangrijke snelweg in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Het is vernoemd naar Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, de voormalige president van de VAE en de heerser van Abu Dhabi. De weg loopt parallel aan de kustlijn en strekt zich uit van de Trade Centre Rotonde tot aan de grens met het emiraat Abu Dhabi.

Sheikh Zayed Road is een van de drukste wegen in Dubai, met meerdere rijstroken in elke richting. Het is een vitale verkeersader die verschillende woon-, commerciële en industriële gebieden van de stad met elkaar verbindt. De weg is omzoomd met een mix van hoge gebouwen, waaronder prominente wolkenkrabbers zoals de Burj Khalifa, het Dubai World Trade Centre en de Emirates Towers.

De weg is een belangrijke transportcorridor, die het verkeer van privévoertuigen, taxi’s en openbare bussen vergemakkelijkt. Het dient ook als een vitale route voor bedrijfsvoertuigen en verbindt Dubai met andere emiraten en buurlanden. Er zijn verschillende belangrijke knooppunten langs de Sheikh Zayed Road, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot verschillende delen van de stad.

Sheikh Zayed Road is niet alleen een transportknooppunt, maar ook de thuisbasis van verschillende prominente bezienswaardigheden en attracties. Deze omvatten luxe hotels, winkelcentra, restaurants en uitgaansgelegenheden. De weg biedt ook een prachtig uitzicht op de skyline van Dubai, vooral ’s nachts wanneer de stad verlicht is.

Over het geheel genomen is Sheikh Zayed Road een symbool van de moderniteit en vooruitgang van Dubai. Het is niet alleen een cruciale transportader, maar ook een levendige commerciële en residentiële wijk die zowel inwoners als toeristen aantrekt

Sheikh Zayed Road, Dubai

Beste reistijd Dubai

Wat zijn de beste maanden om naar de perfecte bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie Dubai te gaan?

Je kan het hele jaar naar Dubai op vakantie gaan maar de beste maanden voor een heerlijk luiervakantie zijn: alle maanden behalve juli en augustus. Dat zijn de heetste maanden met hoge temperaturen. Let op als je met kinderen op stap gaat! Zorg voor goede zonbescherming!

December (Aangename temperaturen in Dubai tijdens de kerstvakantie), jan en februari (voorjaarsvakantie) zijn perfect voor een Dubai winterzon vakantie. April is top! Tijdens de meivakantie is het ook heerlijk toeven in Dubai. In juni kan het al serieus warm worden. Check altijd de weersvoorspelling als je last minute naar Dubai op vakantie gaat!

De meeste hotels hebben een (verwarmd) zwembad maar wil je graag zwemmen in de zee dan is de temperatuur van het zeewater aangenaam vanaf april (25 graden) t/m november (27 graden). In jan en februari is zwemmen in zee een uitdaging. (21 graden) Zou dan kiezen voor een verwarmd zwembad.

Overzicht max – min temperatuur in Dubai per maand + zonuren per dag

Temperatuur Dubai januari        Max. 23              Min. 17               8 uur

Temperatuur Dubai februari      Max. 24              Min. 18               8 uur

Temperatuur Dubai maart         Max. 27              Min. 17               9 uur

Temperatuur Dubai april            Max. 32              Min. 20               10 uur

Temperatuur Dubai mei              Max. 35              Min. 24               11 uur

Temperatuur Dubai juni              Max. 37              Min .26               12 uur

Temperatuur Dubai juli               Max. 40              Min. 29               11 uur

Temperatuur Dubai augustus    Max. 41              Min. 30               10 uur

Temperatuur Dubai september Max. 38              Min. 27               10 uur

Temperatuur Dubai oktober      Max. 35              Min. 23               10 uur

Temperatuur Dubai november  Max. 31              Min. 19               9 uur

Temperatuur Dubai december  Max. 26              Min. 17               8 uur

Ramadan, vieren van de heilige maand

Wat is Ramadan? Het is een maand van vasten, reflectie, gemeenschaps- en familietijd.

Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender. Het heeft een speciale betekenis in de islam. Het is tijdens deze maand dat moslims geloven dat de eerste verzen van de Koran – het heilige boek van de islam – aan de profeet Mohammed werden geopenbaard.

Tijdens deze periode worden moslims aangemoedigd om te vasten en aan liefdadigheid te geven, vriendelijkheid en geduld te tonen en hun relatie met God te versterken.

Waarom vasten moslims?

Vasten is een van de vijf pijlers van de islam, die de basis leggen voor de manier waarop moslims hun leven moeten leiden.

De andere pijlers zijn de geloofsbelijdenis, vijf keer per dag bidden, zakat – een vorm van liefdadigheid, en één keer in hun leven de pelgrimstocht naar de heilige stad Mekka maken. Het vasten tijdens de Ramadan is bedoeld om spirituele reflectie te stimuleren.

Tijdens de Ramadan mogen moslims niets eten of drinken – inclusief water – tot na zonsondergang, wanneer ze hun vasten verbreken met een avondmaaltijd, genaamd iftar

Moslims eten vóór zonsopgang een vroege ochtendmaaltijd, bekend als suhoor of sehri

Sommige moslims zijn echter vrijgesteld van het vasten. Daartoe behoren kinderen die de puberteit nog niet hebben bereikt, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, menstruerende vrouwen, zij die ziek zijn of wier gezondheid kan worden aangetast door vasten en zij die op reis zijn.

Bij de start van de Ramadan is het gebruikelijk om ‘Ramadan Mubarak’ te zeggen, wat ‘Gezegende Ramadan’ betekent.

Je kunt ook “Ramadan Kareem” zeggen, wat zich vertaalt als “Genereuze Ramadan”.

 

Hoe lang duurt de Ramadan?

De islamitische kalender volgt de maancyclus. Elke maand begint met de waarneming van de nieuwe maansikkel en duurt 29 of 30 dagen.

 Wat zijn Eid al Fitr en Eid al Adha?

Eid al Fitr en Eid al Adha zijn de twee belangrijkste festivals op de islamitische kalender.

Eid al Fitr, dat het einde van de Ramadan markeert, wordt naar verwachting dit jaar (2024)  op 10 april gevierd. Net als de Ramadan begint het met de eerste waarneming van de nieuwe maan.

Eid al Adha wordt iets meer dan twee maanden na Eid al Fitr gevierd en duurt vier dagen

Het valt samen met het laatste deel van de hadj. Dit is de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka en is meestal rond 16 tot 20 juni. Eid al Adha betekent ‘feest van het offer’ en herdenkt de bereidheid van de profeet Ibrahim om zijn zoon op Gods bevel te offeren.

 

Wat gebeurt er tijdens Eid?

Tijdens zowel Eid al Fitr als Eid al Adha wonen veel moslims ’s ochtends de gebeden bij in hun moskee.

Vóór het Eid-gebed moeten moslims een donatie doen aan een goed doel om de armen te helpen voeden.

Beide Eid-dagen zijn momenten van groot feest, waarbij families en vrienden samenkomen en grote maaltijden delen. Het is ook gebruikelijk dat kinderen geld of kleine cadeautjes van hun ouders ontvangen.

Om iemand het beste te wensen tijdens Eid, kun je ‘Eid Mubarak’ zeggen, wat ‘Gezegende Eid’ betekent.

Last minute vakantie Dubai / goedkope last minute Dubai / last minute boeken Dubai / last minute naar Dubai

Zin in zon, zee en strand en ben je op zoek naar een goedkope last minute vakantie? Ontdek ook zonnig Dubai! Inpakken en wegwezen!

Hieronder staan de grootste online vakantieaanbieders met elk een groot aanbod last minute vakanties naar Dubai (All inclusive Dubai vakanties / Dubai pakketreizen (accommodatie + vlucht), losse vliegtickets naar Dubai, Dubai resorts, vakantie accommodaties, aparthotels)

Vind hier jouw ideale Dubai vakantie! Vergelijk de prijzen! Ga wijs op reis voor de laagste prijs!

Goedkoop eten in Dubai (Prijsniveau Dubai)

Je kan in Dubai goedkoop uit eten als je wilt. De gemiddelde prijzen liggen 26.81% lager dan in Nederland. Een drie gangen maaltijd in een ‘normaal’ restaurant voor twee personen kost gemiddeld rond de 50 euro. Een blikje cola kost rond 1 euro. Ook sigaretten zijn veel goedkoper in Dubai. Heb je een aparthotel geboekt en wil je zelf koken. De prijzen van producten in de supermarkt zijn bijna 19% lager dan in Nederland.

Metro Dubai

Gerechten uit Dubai

Al Machboos: Het is een traditioneel Emirati-gerecht gemaakt met rijst, vlees (meestal kip of lamsvlees) en een mix van pittige kruiden. Het lijkt op biryani of pilaf en wordt veel gedronken in de Verenigde Arabische Emiraten. Het gerecht staat bekend om zijn rijke smaken en warme kruiden, en wordt vaak geserveerd met een salade of yoghurt.

Shawarma: Een populair straatvoedsel bestaande uit geroosterd vlees (meestal kip of lam) geserveerd in een pitabroodje.

Luqaimat: een traditioneel Arabisch zoet gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens de heilige maand Ramadan. Het zijn kleine, gefrituurde dumplings gemaakt van een mengsel van bloem, gist, suiker en water. Na het frituren worden ze meestal besprenkeld met een royale hoeveelheid dadelstroop of honing en bestrooid met sesamzaadjes of poedersuiker. Luqaimat zijn knapperig van buiten en zacht en luchtig van binnen, waardoor ze absoluut heerlijk zijn. Ze worden meestal warm geserveerd en zijn een populaire keuze als dessert of als tussendoortje bij Arabische koffie.

Harees: een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten, gemaakt met tarwe en vlees (meestal kip of lamsvlees). Het wordt meestal langzaam gekookt totdat de tarwe en het vlees zacht worden en het gerecht een papachtige consistentie heeft. Harees wordt meestal op smaak gebracht met kruiden zoals kaneel, kardemom en nootmuskaat, en kan worden geserveerd als hoofdgerecht of als stevig ontbijt.

Openbaar vervoer Dubai

Het openbaar vervoer in Dubai wordt verzorgd door verschillende vervoersmiddelen, waaronder de metro, de tram, de bus en de watertaxi. Hier volgen enkele belangrijke details over elk van deze vervoersopties:

 1. Metro: De Dubai Metro is een snel en efficiënt vervoersmiddel dat zowel de rode als de groene lijn bedient. Het heeft stations in belangrijke gebieden zoals Deira, Bur Dubai, Dubai Marina en het Dubai International Airport. Het metrosysteem is vooral handig voor het reizen naar populaire toeristische attracties zoals de Burj Khalifa en de Dubai Mall.
 2. Tram: De Dubai Tram is een handig vervoersmiddel dat voornamelijk de kustlijn van Dubai Marina en Jumeirah Beach Residence bedient. Het kan je naar verschillende hotels, restaurants en stranden brengen.
 3. Bus: Het busnetwerk in Dubai is uitgebreid en bedient verschillende routes in de stad. Het is een handige en betaalbare optie, vooral voor locaties die niet worden bediend door de metro of tram. Bussen hebben airconditioning en zijn over het algemeen betrouwbaar. Je kunt de routeplanner van de Roads and Transport Authority (RTA) raadplegen om de juiste bus te kiezen.
 4. Watertaxi: Dubai heeft ook watertaxi’s, die bekend staan als de Dubai Ferry. Deze watertaxi’s bieden een schilderachtige manier om over de waterwegen van Dubai te reizen. Ze varen langs de kustlijn, Palm Jumeirah en de Dubai Marina.

Het openbaar vervoersysteem van Dubai is goed georganiseerd en biedt een gemakkelijke en betrouwbare manier om door de stad te reizen. Het is raadzaam om een Nol Card aan te schaffen, een elektronische betaalkaart die gebruikt kan worden in alle vervoersmiddelen. Hiermee kun je gemakkelijk in- en uitchecken en betalen voor je ritten.

Winkelcentra Dubai (Dubai Malls) & winkelen in Dubai

Houd je van shoppen? Winkelen in Dubai is voor vele een geweldige ervaring, omdat de stad bekend staat om zijn luxe winkelcentra en diverse winkelmogelijkheden. In Dubai kan je helemaal los gaan! Shop ’til You Drop!

Dubai heeft verschillende prominente winkelcentra die aantrekkelijk zijn voor zowel toeristen als lokale bewoners. Hier staan enkele van de bekendste winkelcentra in Dubai:

Dubai Mall: Gelegen naast de Burj Khalifa, is Dubai Mall het grootste winkelcentrum ter wereld. Het heeft meer dan 1.200 winkels, een ijsbaan, een aquarium en diverse restaurants. Deze Mall biedt een breed scala aan winkels, variërend van high-end merken tot betaalbare winkels.

Mall of the Emirates: Dit winkelcentrum is beroemd om zijn indoor skihal genaamd Ski Dubai. Daarnaast heeft het meer dan 600 winkels, een bioscoop, en veel eetgelegenheden.

Ibn Battuta Mall: Geïnspireerd door de beroemde Arabische reiziger Ibn Battuta, heeft dit winkelcentrum zes verschillende thematische zones die gebaseerd zijn op de landen die hij heeft bezocht. Het heeft ook meer dan 270 winkels en talloze restaurants.

Deira City Centre: Het oudste winkelcentrum in Dubai, Deira City Centre, biedt een mix van internationale winkels, amusement en eetgelegenheden. Het heeft ook een hypermarkt en een bioscoop.

Dubai Marina Mall: Dit winkelcentrum heeft een prachtige locatie aan de jachthaven van Dubai. Het biedt winkels, restaurants en een bioscoop, met een mooi uitzicht op de jachthaven.

Dit zijn slechts enkele van de vele winkelcentra die Dubai te bieden heeft. Elk centrum heeft zijn eigen unieke kenmerken en winkelaanbod, waardoor er voor iedereen wel iets interessants te vinden is.

Tips!

Verken de traditionele markten (souks): Bezoek de oude markten van Dubai, zoals de goud souk, kruidensoek en textiel souk, waar u lokale producten en traditionele ambachten kunt vinden. Vergeet niet te onderhandelen over de prijs!

Vergeet de souvenirs niet: Als u op zoek bent naar souvenirs om mee naar huis te nemen, kunt u terecht in de vele souvenirwinkels in de winkelcentra of in de buurt van toeristische bezienswaardigheden. Denk aan lokale kunstwerken, handgemaakte sieraden of specerijen.

Mall in Dubai
Mall in Dubai

Bijzondere gebouwen in Dubai

Er zijn veel prachtige gebouwen in Dubai. Enkele van de meest opvallende en indrukwekkende zijn:

Burj Khalifa: Dit is ’s werelds hoogste gebouw en een iconische bezienswaardigheid van Dubai. Het biedt een adembenemend uitzicht over de stad.

Burj Al Arab: Dit is een luxe hotel dat bekend staat als het enige zevensterrenhotel ter wereld. Het heeft een uniek ontwerp in de vorm van een zeil.

Dubai Frame: Dit is een opvallend nieuw landmark in de stad, dat een indrukwekkend uitzicht biedt op zowel het oude als het moderne Dubai.

Dubai Opera: Dit is een schitterend operahuis met een eigentijds ontwerp. Het is een belangrijk cultureel centrum van de stad, waar regelmatig internationale optredens plaatsvinden.

Atlantis, The Palm: Dit is een spectaculair resort gelegen op het Palm Jumeirah-eiland. Het heeft een unieke architectuur en biedt verschillende activiteiten, zoals een waterpark en een aquarium.

Dit zijn slechts enkele van de vele prachtige gebouwen in Dubai. De stad is bekend om zijn moderne architectuur en futuristische ontwerpen.

Dubai Frame, VAE
Burj Khalifa, Dubai

Welke vakantie accommodatie in Dubai?

Dubai heeft een groot aanbod vakantie accommodaties in diverse prijscategorieën. Ben je op zoek goedkope all inclusive Dubai vakantie of een pakketreis naar zonnige Dubai of boek je zelf een voordelig Dubai hotel, aparthotel of appartement of vakantiehuis? Op deze goedkoopDubai vakantie website vind je het allemaal!

Alleen in Dubai (ONLY IN DUBAI)

Dubai heeft het hoogste gebouw ter wereld: Burj Khalifa 828 meter
Dubai heeft het enige 7* hotel ter wereld: Burj Al Arab (meest luxueuze hotel ter wereld)
Dubai heeft de grootste overdekte skihal ter wereld: Ski Dubai (Mall of the Emirates) 400 meter
Dubai heeft de grootste golfbaan ter wereld
Dubai heeft de grootste fontein ter wereld (The Palm Fountain) NIEUW!)
Dubai heeft het grootste winkelcentrum (Dubai Mall)
Dubai heeft het grootste aquarium ter wereld
Dubai heeft het grootste waterpark ter wereld: Aquaventure
Dubai heeft het hoogste hotel ter wereld: Gevora Hotel (356 meter hoog)
Dubai heeft het grootste themapark: Dubai Parks en resorts

Burj Al Arab hotel, Dubai

Ontdek ook de magie van Dubai: een levendige oase van innovatie en luxe

Gelegen te midden van het gouden zand van de Arabische woestijn, staat Dubai als een baken van moderniteit, innovatie en luxe. Met zijn torenhoge wolkenkrabbers, attracties van wereldklasse en ongeëvenaarde gastvrijheid heeft Dubai zijn reputatie als een van de meest dynamische en gewilde bestemmingen ter wereld versterkt.

De skyline van Dubai getuigt van zijn ambitie, visie en innovatie. De stad herbergt enkele van de meest iconische architectonische wonderen, waaronder de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, en de Palm Jumeirah, een ontzagwekkend kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom. Deze structuren tonen niet alleen de technische bekwaamheid van Dubai, maar dienen ook als symbolen van het meedogenloze streven naar uitmuntendheid en innovatie.

De aantrekkingskracht van Dubai ligt niet alleen in de glanzende wolkenkrabbers, maar ook in het levendige culturele tapijt. De stad is een smeltkroes van culturen, waar mensen uit alle hoeken van de wereld samenkomen om te leven, werken en bloeien. Van traditionele souks en erfgoedlocaties tot moderne kunstgalerijen en musea, Dubai biedt een rijk scala aan ervaringen die het gevarieerde erfgoed en de kosmopolitische geest vieren.

In Dubai kent luxe geen grenzen. Van weelderige hotels en weelderige winkelcentra tot restaurants van wereldklasse en exclusieve strandclubs: de stad verwent bezoekers met een overvloed aan heerlijke ervaringen. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een spannend avontuur in de woestijn of een glamoureus avondje uit in de stad, Dubai biedt eindeloze mogelijkheden voor luxe en vrije tijd.

Dubai’s toewijding aan veiligheid, beveiliging en gastvrijheid is ongeëvenaard. De stad is trots op haar strikte naleving van de internationale normen op het gebied van veiligheid en hygiëne, waardoor bezoekers met een gerust hart de wonderen kunnen verkennen. Bovendien maakt de warme en gastvrije sfeer van Dubai het tot een toevluchtsoord voor reizigers van over de hele wereld, die bij elke gelegenheid met open armen en oprechte gastvrijheid worden begroet.

Terwijl Dubai blijft evolueren en groeien, blijft het standvastig in zijn toewijding om de toekomst van reizen, handel en duurzaamheid vorm te geven. Van ambitieuze projecten zoals de Dubai Expo 2020, die de innovatieve geest van de stad op mondiaal niveau demonstreerde, tot initiatieven gericht op het bevorderen van milieubehoud en hernieuwbare energie: Dubai stippelt een koers uit naar een betere, duurzamere toekomst voor toekomstige generaties.

Kortom, Dubai is meer dan alleen een stad; het is een modern wonder dat tot de verbeelding spreekt en ontzag wekt bij iedereen die er komt. Met zijn ongeëvenaarde mix van innovatie, luxe en gastvrijheid nodigt Dubai reizigers uit voor een reis vol ontdekkingen en genot, waarbij elk moment doordrenkt is met verwondering en mogelijkheden.

Weer en klimaat Dubai

Dubai heeft als één van de Verenigde Emiraten een droog en warm woestijnklimaat. Dankzij dit klimaat schijnt vrijwel het gehele jaar de zon. Steeds meer toeristen ontdekken Dubai als aantrekkelijk (winterzon) vakantiebestemming.

In Dubai wordt er nooit echt koud. Het aantal dagen dat het Dubai regent is echt te verwaarlozen. In de maanden januari, februari en maart valt er gemiddeld slechts 20 millimeter regen.

Dubai is een vakantiebestemming met een groot aantal zonuren. Zelfs in de wintermaanden schijnt hier nog minimaal 8 uur per dag de zon! Uit eigen ervaring kan ik melden dat de zee in december, januari en februari wel fris is. Het is wel even doorbijten maar dan wel aangenaam.

Weer Dubai (weerverwachting Dubai, VAE)

DUBAI Weersverwachting

ZOEK EN VIND EEN BETAALBARE DUBAI VAKANTIE ACCOMMODATIE  MET BEHULP VAN ONDERSTAANDE HANDIGE KAART

Booking.com

GOEDKOPE DUBAI DEALS (BESTE VOORDELIGE DUBAI VAKANTIE ACCOMMODATIES)  

Booking.com

Goedkope reisgidsen Dubai (Reisgids over Dubai)

Kerst in Dubai / kerstvakantie in Dubai (Winterzon bestemming)

Heb je helemaal genoeg van het slechte weer en is het echt tijd om je batterij op te laden? Is het echt tijd voor zon, zee, strand en shoppen in de grootste shoppingmall van de wereld?

Vier jij kerst liever aan een verwarmd zwembad of op een prachtig zandstrand dan thuis? Ook zo’​n zin om tijdens de kerstdagen en / of in de wintermaanden af te reizen naar een fijne winterzonbestemming?

Wie wil dat nou niet! Kerst vieren onder de warme zon in Dubai. Geen verplichtingen, geen gedoe in de keuken. Lekker weg met de kerst. Even relaxen en je laten verwennen tijdens de kerstdagen. Wil je onbeperkt genieten? Kies dan een ALL inclusive vakantie. Eten & drinken en vaak de snacks zijn dan inbegrepen.

Dubai, de zonzekere vakantiebestemming in het Midden Oosten. Boek nu je Dubai kerstvakantie en vier dit jaar samen kerst onder de zon!

Op deze goedkoopdubai website vind je het grootste aanbod pakketreizen & beste Dubai ALL inclusive vakantiedeals!

IT’S DUBAI TIME! De No.1 winterzon bestemming!

Klik HIER voor een goedkope All inclusive Dubai vakantie

Klik HIER voor een voordelige Dubai pakketreis

Klik HIER voor een last minute Dubai hotel

Klik HIER voor een goedkoop vliegticket naar Dubai

kerst in Dubai
kerst in Dubai
kerst in Duba

ANDERE POPULAIRE VAKANTIEBESTEMMINGEN

Op zoek naar een fantatische vakantiebestemming voor het hele gezin in Italie of het Caribisch gebied? Ontdek de prachtige Italiaanse bloemenriviera / Ligurie of tropisch Nederland: Aruba, One Happy Island of tropische Curacao! 

Wil je op vakantie bij onze Zuiderburen? Ontdek ook De Panne aan de toffe Belgische kust 

Vakantie Italiaanse bloemenrivièra / Ligurië / Italiaanse Riviera

strand Italiaanse bloemenrivièra, Ligurië, Italië
 • Vakantiebestemming voor jong & oud
 • Zon, zee en strand
 • Aangenaam mediterraan klimaat
 • Prachtige kustplaatsen (Alassio, San Remo, Cinque Terre)
 • Cultuur & natuur
 • Pasta & Pizza
 • Groot aanbod vakantie accommodaties

Bekijk hier het grootste aanbod voordelige vakantie accommodaties in de Italiaanse Riviera! Goedkope hotels, vakantiehuizen, campings, B&B, agriturismo, vliegticket, all inclusief autoverhuurder, online excursies, vakantieparken, glamping!

Vakantie Aruba, One Happy Island

Aruba strand
 • Prachtig, tropisch eiland in het Caraïbisch gebied
 • Kindvriendelijke vakantiebestemming
 • Prachtige hagelwitte stranden
 • Groot aanbod vakantie accommodaties
 • Veel zonuren & warme zee
 • Culinair paradijs
 • Duikparadijs

Bekijk hier het grootste aanbod goedkope Aruba hotels, all inclusive Aruba vakanties, pakketreizen Aruba, populaire Aruba vakantie, Aruba appartementen, Aruba resorts, vliegtickets, all inclusive autoverhuur, Aruba villa’s

Vakantie Alassio, Italiaanse Riviera (Ligurië)

Goedkope vakantie Alassio, Italiaanse Rivièra
 • Parel van de Italiaanse Riviera
 • Prachtig kindvriendelijk zandstrand
 • Gezellig centrum
 • Diverse restaurants & winkels
 • Groot aanbod vakantie accommodaties

Bekijk hier het grootste aanbod voordelige vakantie accommodaties in Alassio! Goedkope Alassio hotels, vakantiehuizen in of nabij Alassio, campings in de buurt van Alassio, B&B, agriturismo, vliegtickets Nice, Genua, Milaan en Turijn, all inclusief autoverhuurder, online excursies Ligurië, vakantieparken, glamping!

Vakantie De Panne / Plopsaland De Panne, Belgische kust

goedkope vakantie De Panne, Belgische kust
 • No.1 familiebadplaats Belgische kust
 • Breedste zandstrand Vlaamse kust
 • Gezellig centum
 • Groot aanbod vakantie accommodaties
 • Diverse restaurants
 • Plopsaland De Panne & Plopsaqua

Bekijk hier het grootste aanbod voordelige vakantie accommodaties in De Panne! Goedkope hotels in De Panne, (familie) vakantiehuizen in of nabij De Panne, campings Belgische kust, voordelige B&B, goedkope vakantieparken, goedkope Plopsa tickets met korting, Plopsahotel

GOEDKOPE VAKANTIE CURACAO (BON BINI OP CURACAO)

Goedkope vakantie Alassio, Italiaanse Rivièra
 • No.1 (kindvriendelijke) vakantieparadijs in het Caraïbisch gebied voor jong & oud
 • Vier seizoenen vakantiebestemming (zomerzon & winterzon)
 • Diverse prachtige (zand) stranden
 • Aangenaam klimaat (gemiddelde temperatuur Curacao: 27 graden)
 • Veel zonuren & diepblauwe zee
 • Gastvrije & vriendelijke eilandbewoners
 • Culinair paradijs (diverse keukens & Hollandse snacks)
 • Duik & snorkelparadijs
 • Gevarieerd aanbod vakantie accommodatie (B&B, appartement, resort, hotels)

Op zoek naar een goedkope vakantie naar Curaçao? Bekijk op de No.1: goedkoopcuraçao.nl het grootste aanbod betaalbare Curaçao hotels, All inclusive Curaçao vakanties, goedkope vakanties Curaçao, voordelige Curaçao appartementen, goedkope resorts Curaçao, losse vliegtickets Curaçao, All inclusive autoverhuur Curaçao, luxe villa’s Curaçao en heerlijk (familie) vakantiehuizen op heerlijk Curaçao!